Genel

Ethereum Tekrar Çatallanıyor: İşte Bilmeniz Gerekenler

Ethereum topluluğu bugün güvenlikle ilgili çeşitli gecikmelerin ardından iki zincirleme için kendi zincir zincirine hazırlanıyor. Konstantinopolis ve St Petersburg, kod değişiklikleri biliniyorsa, Ethereum’a uygulanacakAğ 7.280.000 bloğuna ulaşır ulaşmaz sert çatallar olarak blok zinciri – çatalların kesin tarihleri ​​şu an ile o zaman arasındaki blok zamanlarına bağlı olacaktır (burada gerçek zamanlı bir geri sayım görebilirsiniz), ancak […]

Ethereum topluluğu bugün güvenlikle ilgili çeşitli gecikmelerin ardından iki zincirleme için kendi zincir zincirine hazırlanıyor.

Konstantinopolis ve St Petersburg, kod değişiklikleri biliniyorsa, Ethereum’a uygulanacakAğ 7.280.000 bloğuna ulaşır ulaşmaz sert çatallar olarak blok zinciri – çatalların kesin tarihleri ​​şu an ile o zaman arasındaki blok zamanlarına bağlı olacaktır (burada gerçek zamanlı bir geri sayım görebilirsiniz), ancak aşağıda daha fazlası var.

Bu düşünceyle, uzun zamandır beklenen bu çatallar hakkında bilmeniz gereken her şeyi özetlemek için bir açıklayıcı hazırladık.

Temeller

Bir ‘ağ yükseltme’ aslında sistemi geliştirmek için bir teklifte yeni kurallar yaratacak olan temel Ethereum protokolünde bir değişikliktir.

Blockchain alanında, sorunsuz çalışması için ağ yükseltmeleri topluluk işbirliğini gerektirir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Topluluğun anlaşmasının ardından, güncellemeler Parity, Harmony ve Geth dahil olmak üzere çeşitli Ethereum müşterilerine yazılmıştır.

Bu değişiklikler, ağ belirli bir blok numarasına ulaştığında ve eski sistemde hala çalışan tüm düğümler (yükseltilmemiş olan) eski zincirde her zaman geride kalır.

Konstantinopolis ve St Petersburg

Akılda tutulması gereken en önemli şey, bu örnekte, Konstantinopolis’in ağdaki ana değişiklik olmasıdır.

St Petersburg, akıllı bir sözleşme güvenlik açığının keşfedilmesini takiben Konstantinopolis’in bir unsurunu etkisiz hale getirmek için tanıtılıyor. 

Konstantinopolis, çoğunlukla Ethereum madencilerini etkileyen “bakım ve optimizasyon güncellemesi” olarak görev yapacak. Sonuç olarak, Ethereum blok ödülleri blok başına üç ETH madeni paradan iki taneye düşürülecek. Önceki bir çatal olan Bizans , aynı zamanda blok ödüllerini Ekim 2017’de beş ETH’den üç ETH’ye düşürdü.

Konstantinopolis çatalı altında gerçekleşen değişiklikler, belirli bir ağ protokolü için belirlenmiş standartları (müşteri API’leri, çekirdek protokol özellikleri ve sözleşme standartları) tanımlayan Ethereum Improvement Teklifleri (EIP) ile tanımlanır.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ek değişiklikler ayrıca blokajın etkinliği, hızı ve enerji tüketimindeki gelişmeleri de içerecektir.

Kullanıcılar için çıkarımlar

Konstantinopolis ve St Petersburg birlikte Ethereum blockchain’in ölçeklenebilirlik sorununu iyileştirmeye çalışacaklar ve kullanıcıların gözle görülür herhangi bir değişikliğe yol açıp açmayacaklarını merak ediyorsanız, cevap ‘olası değildir’, ancak buna bağlı olarak akılda tutulması gereken birkaç şey var. katılımınız ağda. 

Bir Ethereum blog gönderisine göre , borsa, web cüzdanı hizmetleri, mobil cüzdan hizmetleri ve donanım cüzdanı kullananların, belirli sağlayıcıları tarafından aksi belirtilmedikçe herhangi bir şey yapmasına gerek kalmayacak. Bununla birlikte, düğüm operatörleri veya madenciler, istemcilerin en son sürümlerini çalıştırdıklarından emin olmaları gerekir (bu konudaki belirli bilgiler yukarıda belirtilen blog gönderisinde sağlanır).

Bir müşteri güncellenmezse,  önceden var olan blok zinciriyle otomatik olarak senkronize olur, yani kullanıcılar en yeni ağına katılamaz. Blok onayına kadar beş saatten daha kısa bir sürede (baskı zamanında), sadece oturup bekleyebiliriz.

Mutlu çatallar!

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Finans

Türkiye’nin önder kripto para muamele platformu Paribu, Danışma Kurulu ile global standartları belirleyen muamele hizmetini geliştirmeye devam ediyor. Paribu, alanında uzman adlardan oluşan Danışma...

Finans

Son zamanlarda borsa ve kripto para borsasındaki hareketlerden sorumlu tutulan Reddit, kripto para birimlerinden Ethereum ile ortaklık kurdu. Tether davası yine ertelendi. Piyasanın lider konumundaki...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version