Genel

MKEK Tarafından ‘Sahra’ Adında Yerli Solunum Cihazı Üretildi

MKEK tarafından %100 yerli solunum cihazı üretildi. Geçtiğimiz haftalarda Nişantaşı Üniversitesi yerli solunum cihazı için çalışmalara başlamıştı. Bunun ardından da sevindirici bir haber daha MKEK tarafından geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen ve ‘Sahra‘ ismi verilen mekanik solunum cihazını inceleyerek MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere’den cihaz hakkında ve çalışmalara yönelik bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yaptığı açıklamaya göre MKEK tarafından ‘Sahra’ ismi verilen solunum cihazının %100 yerli ve milli imkânlar kullanılarak üretildiği ve üretim hedefinin haftada 500 solunum cihazı olduğunu belirtildi.

İncelemelerin ardından sorulara cevap veren Akar, Milli Savunma Bakanlığı’nın kendisini geliştirmeye devam ettiğini ve  Maske, tulum ve dezenfektan üretimine hız kesmeden devam ettiklerini belirtti ve Sağlık Bakanlığı ve TSK aracılığıyla da halkın evde kalması için halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini söyledi.

Bunun prototip olduğu ve önümüzdeki günlerde geliştirileceği belirtildi.

COVİD-19 sebebiyle durumu ağırlaşıp solunum sıkıntısı çeken hastalar için kullanılacak olan bu cihaz, hastahaneler ve sağlık kuruluşları dışında ambulanslarda ve evlerde de kullanılabilecek.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Haberler

Nişantaşı Üniversitesi yerli solunum cihazı üretimi için çalışmalara başladı. Tüm Dünya koronavirüs ile mücadele ederken onlarca ülke binlerce doktor ölümcül hastalığın ilacını ve aşısını...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version