İnternet

Hindistan, DuckDuckGo Arama Motorunu Engelliyor

Hindistan’ın 59 Çin uygulamalarını yasaklamasının üzerinden sadece birkaç gün geçmesine gerek kalmadan, ülkedeki pek çok kullanıcı gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo üzerinden işlem yapmak istediğinde erişilemediğini bildiriyor.

Reddit’teki kullanıcılar Airtel ve Reliance Jio mobil ağ bağlantılarından siteye erişemediklerini fark ettiler. Twitter’daki bazı kullanıcılar birden fazla internet servis sağlayıcısının (ISS) siteyi engellediğini öne sürdü.

Hindistan’ın telekom otoritesinden siteyi engelleme emri varsa şu anda netlik yok. Daha fazla bilgi edinmek için telekom şirketleri ve internet servis sağlayıcılarına ulaştık ve geri bildirim alırsak bu makaleyi güncelleyeceğiz.

Bu arada DuckDuckGo, Twitter’da konuya baktığını doğruladı ve Android kullanıcılarının sorunu aşmak için DNS sağlayıcısını değiştirmelerini önerdi. Ayrıca, sunucu tarafında herhangi bir sorun olmadığını da ekledi.

Mayıs ayında DoT, popüler dosya aktarım sitesi WeTransfer’i güvenlik nedenlerini gerekçe göstererek engellemek için ISS’lere bir emir gönderdi. Ancak WeTransfer’in hangi güvenlik tehdidini oluşturduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version