Cep Telefonu

Google Pixel 6 Ailesinin Kamera Özellikleri İnternete Düştü!

XDA-Developers ekibi tarafından elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda internet devi Google’ın yakın zamanda piyasaya süreceği yeni nesil amiral gemisi segmentindeki telefonları Google Pixel 6 ve Google Pixel 6 Pro‘nun kamera ayrıntıları sızdırıldı.

XDA Ekibinin elde ettiği bilgiler Google Kamera uygulamasının internete sızan son yapısında keşfettikleri yeniliklerle daha da güçlü hale geliyor. Durum öyle ki Google Pixel 6 ailesi ile birlikte Pixel serisinde bir kamera devrimi gerçekleşiyor olacak.

  • Geniş açılı ön kamera: Koddaki kanıtlar Pixel 6 Pro’yu (Pixel 6 değil) ultra geniş açılı bir merceğe sahip olacak. XDA’ya göre, “kaynağımız Pixel 6 Pro’daki selfie kamerasının önceden tanımlanmış iki yakınlaştırma seviyesi sunduğunu doğruluyor: 0.7X ve 1.0X.”
  • Video kaydı: Ana kamera 60 fps’de 4K videoyu destekleyecektir, ancak ultra geniş ve telefoto kameralar 4K @ 30 fps’de sınırlandırılmıştır. Ayrıca 4K/60fps’de kayıt yaparken maksimum yakınlaştırma seviyesi 7X’tir. Bu arada, 4K veya FHD @ 60fps’de kayıt, 20X’e kadar yakınlaştırmayı etkinleştirir. Bu hareketsiz görüntüler için aynıdır.
  • Manuel beyaz dengesi: Google bu özelliği eklemek için çalışıyor ancak henüz hazır olmayabilir. XDA, bunun yalnızca bir geliştirici özelliği olabileceğini ve Google’ın kamera uygulamasını olabildiğince basit tutma felsefesine uygun olduğunu düşünüyor.
  • Sihirli silgi: “İsviçre” adlı kod, sihirli silgi adı verilen bir özelliğe bağlıdır. Bu özellik Pixel 6 serisi içindir ve Tensor Chip’in TPU’su (Tensor Processing Unit) tarafından da hızlandırılabilir. Bir görüntüden nesneleri veya insanları kolayca kaldırmanıza izin verdiği tahmin edilmektedir.
  • Yüz bulanıklığı: Bu, Google tarafından onaylanan bir özelliktir. Ana kameradan HDR kareleri yakalarken aynı zamanda ultra geniş kamerayı kullanarak öznenin/nesnelerin ek karelerini alarak çalışır. TPU daha sonra hareket halinde yakalanmış olabilecek bir yüzün bulanıklığını gidermek için her iki kameradan gelen ayrıntıları işliyor.
  • Sahne Kilidi: Bu özellik yakın zamanda “naruto” kod adıyla ilişkilendirilmiştir. Sahne Kilidi, AF/AE kilidiyle ilgili olabilir, ancak amacın ne olduğu henüz net değil.
  • Bluetooth mikrofon desteği: Özelliğin kod adı: “safir” ve kod, özelliğin geleceğini gösteriyor, ancak XDA’nın kaynağı bunu doğrulayamadı.
  • Hareket Bulanıklığı: yeni bir özelliğin, kullanıcının koda göre “fotoğraflarınıza yaratıcı bulanıklık efektleri” eklemesine izin vereceğini önerir.
  • “Nima estetiği: Hareketli Fotoğraf etkinleştirildiğinde Google’ın “En İyi Çekim” özelliğiyle ilgili görünüyor. Bu özellik, Tensörün TPU’su tarafından hızlandırılmış gibi görünüyor.
  • Bebek modu: Bu, bebekleri ve küçük çocukları çok oyun oynarken veya hareket halindeyken sevimli anlarda tanıyacak ve yakalayacak bir otomatik yakalama özelliği olabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Yapay Zeka

Google, yapay zeka alanında önemli bir adım atarak, geliştirdiği mesajlaşma botu Google Bard’ı genel erişime açtığını duyurdu. Uzun süredir kapalı beta aşamasında olan Bard,...

Yazılım

Firebase, Google tarafından geliştirilen bir mobil ve web uygulamaları geliştirme platformudur. Firebase, veri depolama, veritabanı, kullanıcı yetkilendirme, push bildirimleri, gerçek zamanlı sohbet ve benzeri...

Girişimcilik

İnternet devi Google, Oyun ve Uygulama Akademisi adında yeni bir eğitime başlıyor ve katılım sağlayacak kişiler Akademi’de uygulama, oyun ve oyun sanatı geliştirme, proje...

Otomobil

Otomobil üreticisi Ford ve internet devi Google, güçlerini birleştirme kararı aldılar ve bu ortaya çıkan işbirliği hakkında ise detaylı bilgileri bizlere aktardılar. İşbirliği kapsamına...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version