Genel

Tesla Model S’nin Nürburgring’de Porsche Taycan’dan daha hızlı olduğu bildirildi!

Tesla’nın Model S’si, ünlü Nürburgring Nordschleife yarış pistinin elektrik kralı olma yolunda oluyor. 

Model S’nin yükseltilmiş bir versiyonu şu anda Norsburg’da, Porsche’nin elektrikli otomobili Taycan’ı geçerek tur rekorunu kırdı. 

Tesla için hala resmi bir tur zaman süresi olmamasına rağmen, Alman çıkışı Auto Motor und Sport ( Clean Technica aracılığıyla ), Model S’nin Nordschleife’da saat 7:23’te gayri resmi olarak ihtimali iddia ediyor. 

Adil bir karşılaştırma için resmi bir zamana ihtiyaç olacak, ancak bu 19 saniyelik farkın gözden kaçırılması gereken bir şey değil. Model S resmi olarak benzer bir sonuç elde etmeyi başarırsa, kabaca Porsche 911 Carrera GTS ve Ferrari 488 GTB gibi otomobillerin arasına yerleştirilir. 

Haberler, Tesla Model S’nin Kaliforniya’daki Laguna Seca yarış pistinde dört kapılı bir rekor kırmasından günler sonra geldi. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sözde gayri resmi tur zamanı hakkında yaptığı açıklamada Musk, buna “bir başlangıç” dedi  

“Plaid” monikeri, Tesla Model S, X ve Roadster’da kullanılacak yeni bir aktarma parçası anlamına geliyor. 

Tesla, Nürburgring’de Taycan’ı yenmeyi başarsa bile, Nürburgring’de kullanılan Model S teknik olarak henüz bir üretim aracı olmadığı için rekabet henüz dengesiz kalabilir, oysa yarışan Taycan üretim öncesi bir modeldi. Tesla’nın yarış lastikleri kullandığı, Taycan’ın da normal yol lastikleri kullandığı bildiriliyor. 

Yine de, Tesla’nın Elektrik olan veya olmayan herhangi bir orta sınıf salon için en hızlı zamanın 7: 23: 164’te Jaguar XE SV Project 8 tarafından tutulduğunu ve Tesla’nın bu sonuca oldukça yakın göründüğünü unutmayın. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Kripto Para

SpaceX, Tesla ve SolarCity’nin Kurucusu ve CEO’su Elon Musk, uzun süredir Twitter hesabından yaptığı kripto para birimleri hakkındaki paylaşımları sık sık gündemimize geliyordu ve...

Giyilebilir Teknolojiler

Tesla, SpaceX, Solar City gibi şirketlerin aktif CEO’su ve kurucusu olan Elon Musk beyciğim, 29 Ağustos 2020 saat 03.00 sularında başlattığı bir canlı yayın...

Girişimcilik

Şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tesla'nın 2020 yılının ilk çeyreğinde Çin ve ABD'deki fabrika kapanmalarına rağmen 16 milyon dolarlık sürpriz bir kar elde etti...

Finans

Tesla'nın hisseleri, elektrikli otomobil üreticisinin vahşi salınımlarından yararlanmaya çalışırken, konuda uzman olan ve perakende tüccarların ilgi odağı oldu.

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version