Haberler

Son Dakika… İstanbul’da Corona Virüs için Yeni Tedbirleri

İstanbul’da corona virüs için alınan tedbirlere yenileri eklendi. İstanbul’da İl Umumi Hıfzıssıha Meclisi kararıyla, gece yarısından itibaren taksiler en fazla 2 kişilik yolcu alabilir.

İstanbul’da corona virüs için alınan tedbirlere yenileri eklendi. İstanbul’da İl Umumi Hıfzıssıha Meclisi kararıyla, gece yarısından itibaren taksiler en fazla 2 kişilik yolcu alabilir.

Gece yarısından sonra İstanbul’da alınan yeni tedbirler:

*Covid-19 izolasyon veya tedavi sürecinde karantina tedbirlerini ihlal edenlere idari para cezası uygulanacak, ısrarcı olunması halinde kolluk kuvvetlerince karantinaya alınacak.

*Marketler gece yarısından itibaren 09.00 ile 20.00 saatleri arasında hizmet verecek.

*Kamu veya özel sağlık kuruluşlarında görev yapan tüm personellerin 24 saat üzerinden çalışmasına izin verilecek.

Advertisement. Scroll to continue reading.

*Pazar yerlerinde mevcut tedbirlere ek önlemler getirildi.

Cumhurbaşkanı açıklamasında “DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ DESTEK VERECEKTİR”

Salgınla ilgili ekonomik destekleri anlatırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözlerle devam etti;

*Bu salgının üstesinden gelecek sadece imkana değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa sahibiz. Karamsarlığa da, rehavete de kapılmadan her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak tedbir alıyoruz. Vatandaşlarımızın her birinin temel ihtiyaç malzemelerine ulaşma konusunda sıkıntıya düşmemesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

*Alınan tedbirler özellikle bu sebeple çalışmaya ara veren şirketlerimizi istihdamı koruma şartıyla kısa çalışma şartıyla kısa çalışma ödeneğinden vergi ötelemesine ve krediye kadar her türlü araçla destekliyoruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir.

*Bu şartla üretimine ara veren azaltan işletmelerimizdeki çalışanlarımızın ücretlerinin asgari ücreti geçmeyecek şekilde 3’te 2’sini devlet olarak biz ödüyoruz. Doğrudan çalışanlarımızın hesabına yatırıyoruz. Aldığımız tedbirlerle 2 milyondan fazla mükellefin muhtasar, KDV ve prim ödemelerini 6 ay erteledik. Gelir vergisi mükellefi 2 milyona yakın vatandaşımız mücbir sebep hali kapsamına alınmıştır.

*Firmalara ve gerçek kişilere kredi ödemelerini asgari 3 ay erteleyebilmeleri için finansman desteği sağlıyoruz. Kamu bankalarımız müşterilerine pek çok kolaylık ve destek sağlıyor. Kredi geri ödemelerdeki süreyi 90 günden 180 güne çıkartarak takip sürelerini uzattık. İhracatçılara stok finansman desteği vererek üretimlerini sürdürmelerini teşvik ediyoruz.

*Kredi garanti fonunun destek rakamını ve kapasitesini artırdık. Belediyelerin salgınla mücadelesine destek vermek için vergi payı ödemelerinden yapılan kesintileri 3 ay süreyle kaldırarak bu kurumlarımıza 3 milyar liralık kaynak sağladık. Vergi, sigorta, kredi ödemelerine sağladığımız kolaylıklara bir yenisini daha ekliyoruz.

Advertisement. Scroll to continue reading.

*KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize nisan, mayıs, haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemelerden kaynaklanacak maliyeti KOSGEB üstlenecektir.

*Emeklilerimizin en düşük maaşlarını bin 500 liraya çıkartarak hem de ikramiye ödemelerini öne çekerek rahatlattık. Düşük gelirli 2 milyon 100 binin üzerinde haneye biner lira nakit yardımı yaparak bu sıkıntılı günlerde garip gurabayı sahipsiz bırakmadık.

*Şimdi 2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırmak için hazırlıklara başladık. Özellikle yevmiyeyle günlük kazançla hayatını sürdürmek zorunda olan hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum.

*Valilik ve kaymakamlıklarımıza telefonla başvuru yaparak durumunuzu anlatmanız yada elektronik devlet olarak başvurmanız halinde devletimiz sizlere de her türlü destek verecektir.  İHA

kaynak: sözcü.com.tr

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Haberler

YouTube ile Beraber Diğer Google Hizmetleri de Bu Durumdan Etkilendi Sorun yalnızca YouTube platformunda yaşanmamış olup Google’ın diğer hizmetleri arasında yer alan gmail vb...

Cep Telefonu

Bugün Android Google, Pixel telefonlar için Android 11 beta sürümünü yayınladı. Yenilenmiş bir bildirim sistemi, yeni bir güç menüsü ve düzinelerce küçük yeni ayar bulunuyor....

Genel

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yakın gelecekte coronavirüs salgın üzerinde duracağını bildirmişti. Bill & Melinda Gates Vakfı'nın 40 milyar dolarlık bir vakfı mevcut ve HIV,...

Haberler

Nişantaşı Üniversitesi yerli solunum cihazı üretimi için çalışmalara başladı. Tüm Dünya koronavirüs ile mücadele ederken onlarca ülke binlerce doktor ölümcül hastalığın ilacını ve aşısını...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version