Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

500 Bin Öğrenciye Ücretsiz Tablet Dağıtılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitim konularına da değindiği Kabine Toplantısı ardında kamuoyuna bir takım demeçte bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtıma başlayacağız.” dedi.

Koronavirüs (COVID-19) Pandemisi nedeni ile uzaktan eğitime geçen okullarda her öğrencinin elektronik cihaza ve internete sahip olmaması nedeni ile uzaktan eğitim modeli pekte verimli olmadı. Velilerin sıkça dile getirdiği elektronik cihaz erişimindeki sorun nihayet Cumhurbaşkanlığı Kabinesine taşındı ve kararlar alındı.

Buna benzer bir uygulamayı Acun Ilıcılı yapmıştı.

Geçtiğimiz aylarda Acun Ilıcalı, başlattığı bir kampanya ile durumu olmayan öğrencilere dizüstü bilgisayar dağıtmak için para topladı ve bu vesileyle milyonlarca öğrenciye ücretsiz dizüstü bilgisayar verildi ve uzaktan eğitime bağlantısı sağlandı.

Uzaktan Eğitime Uygun Tablet Önerisi

Yüz yüze eğitim başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında sağlık konusunda ki öncelikleri kaybetmeden aşamalı olarak yüz yüze eğitim çözümüne başladıklarını dile getirdi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bu kapsamda geçen ay yüz yüze eğitime başlayan birinci sınıfların ardından 2. 3. ve 4. sınıf düzeyindeki öğrencilerde yüz yüze eğtiim başlayacak. Yüz yüze eğitimde belirlenen kurallar geçerli olacak. İlk okulların yanı sıra ortaokullarda 8. sınıflar ve lise düzeyinde de 12. sınıflar yine belirlenen kurallarda yüz yüze eğitime başlayacak.

Tabletler ne zaman dağıtılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek haftadan itibaren tabletlerin dağıtılacağını belirtti lakin konunun detaylarına yer vermedi. Hangi bölgeye hangi öğrencilere öncelik verileceği ve ikinci etapta kaç bin öğrenciyi kapsayacağı belirli değil.

Written By

Siberdefter'de Chief Executive Officer

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Advertisement