Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Okullar Ne Zaman Açılacak” Sorusuna Yanıt!

Üçü aşkın süredir artış gösteren Koronavirüs (COVID-19) vakaları nedeni ile uzaktan eğitime yeniden geçiş yapan okullarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Özellikle “okullar ne zaman açılacak” ile ilgili benzer sorulara cevap veren Recep Tayyip Erdoğan, diğer kısıtlamalarla ilgili de demeçler verdi. Alınan kararlara göre okulların tamamı bir ila iki ay içerisinde kademli olarak açılacak.

Okullar ne zaman açılacak? 2021

  • “Köy okullarında 15 Şubat’ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık.”
  • “8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart’ta başlaması için hazırlıklara başlanacak.”
  • “Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart’tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek”
  • “Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek.”
  • “Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz.”

Köy okulları 15 Şubat 2021 tarihi itibari ile eğitim-öğretim hayatına yüz yüze olarak devam edebilecek ama sekizinci ve on ikinci sınıf öğrencileri, ilkokul ve özel okullar 1 Mart tarihi itibariyle yüz yüze eğitim hazırlıklarına başlayacak.

Vaka sayılarına göre 1 Mart’tan itibaren il bazında yüz yüze eğitim için okullar açılmaya başlanacak eğer vakalar artış gösterirse tekrardan online eğitime geçiş yapılacak.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Written By

Siberdefter'de Chief Executive Officer

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Advertisement