Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Google şimdi de Haritalar için Gizli modu test ediyor

Google Haritalar inanılmaz derecede pratikleşti evimin dışında hemen hemen her yere dolaşma şansım var ancak hizmet aynı zamanda nerede olduğunuz ve ne yaptığınız hakkında bir ton bilgi kaydediyor. 

Artık şirket, Haritalar için Gizli modunu başlatma kararı aldı ve herhangi bir iz bırakmadan gezinmeyi kolaylaştırıyor. XDA Geliştiricileri genel yayın yönetmeni Mishaal Rahman, özelliğin şimdi kapalı beta test cihazlarına itildiğini tweetledi. 

Özellikle, Gizli moddayken Haritalar, tarama işleminizi kaydetmez, bildirim göndermez, konum geçmişinizi veya paylaşılan konumunuzu güncellemez veya Haritalar’ı kişiselleştirmek için kişisel verilerinizi kullanmaz. 

Bu özelliği bulmak kolaydır: Google Haritalar’daki profil resminize dokunun ve en üstte oradadır. Gizli modun açık olduğunu belirtmek için Haritalar ekranının üstünde siyah bir çubuk görünecektir. 

Masaüstü bir bilgisayarda, bu zaten Chrome’dan edinilebilir; Haritalar bir web uygulaması olduğundan, Chrome’da Gizli modda göründüğünüzde gizlilik ayarı otomatik olarak Haritalar’a uygulanır. Ancak bir akıllı telefonda, Gizli modda kullansanız bile bir işe yaramaz. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Android Polisine göre , bu özellik Android Auto’da da test ediliyor . 

Bu özellik ilk olarak Google’ın Mayıs’taki I / O 2019 etkinliğinde duyuruldu ; Google daha sonra “önümüzdeki haftalarda” kullanılabileceğini söyledi, ancak bilinmeyen nedenlerden ötürü bundan biraz daha uzun sürüyor. Hala herkes için canlı değil, ancak test edilmekte olduğu gerçeği yakında başlatılması muhtemel.

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Yapay Zeka

Google, yapay zeka alanında önemli bir adım atarak, geliştirdiği mesajlaşma botu Google Bard’ı genel erişime açtığını duyurdu. Uzun süredir kapalı beta aşamasında olan Bard,...

Yazılım

Firebase, Google tarafından geliştirilen bir mobil ve web uygulamaları geliştirme platformudur. Firebase, veri depolama, veritabanı, kullanıcı yetkilendirme, push bildirimleri, gerçek zamanlı sohbet ve benzeri...

Cep Telefonu

XDA-Developers ekibi tarafından elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda internet devi Google’ın yakın zamanda piyasaya süreceği yeni nesil amiral gemisi segmentindeki telefonları Google Pixel 6 ve...

Girişimcilik

İnternet devi Google, Oyun ve Uygulama Akademisi adında yeni bir eğitime başlıyor ve katılım sağlayacak kişiler Akademi’de uygulama, oyun ve oyun sanatı geliştirme, proje...

Advertisement