Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Google, ‘yıllarca süren iPhone saldırısını’ buldu!

Google, uzun süren iPhone saldırısını buldu. Apple, BBC’ye yorum yapmayacağını bildirdi…

Google’daki güvenlik araştırmacıları, iPhone’ları en az iki yıllık bir süre içinde kesmek için “sürekli çaba” olduğuna dair kanıt buldu.

Saldırının, kişileri, görüntüleri ve diğer verileri toplamak için gizlice zararlı yazılımlara yerleştiren web siteleri kullanılarak gerçekleştirildiği söyleniyor.

Google’ın analizi, bubi tuzağı altındaki web sitelerinin haftada binlerce kez ziyaret edildiği söylendi.

Apple BBC’ye yorum yapmak istemediğini söyledi.

Saldırı , Google’ın sıfır gün olarak bilinen yeni güvenlik açıklarını bulma görevi olan Project Zero’un bir üyesi olan İngiliz siber güvenlik uzmanı Ian Beer tarafından yazılmış bir dizi teknik görevde ayrıntılı olarak paylaşıldı .

Advertisement. Scroll to continue reading.

Beer, “Hedef ayrımcılığı yoktu” dedi.

Beer ve ekibi, saldırganların aygıtları tehlikeye atmak için 12 ayrı güvenlik açığı kullandıklarını keşfettiğini söyledi. Çoğu, Apple ürünlerindeki varsayılan web tarayıcısı olan Safari’deki hatalardır.

‘Sürekli çaba’

Bir kişinin iPhone’undayken implant, kişiler, görüntüler ve GPS konum verileri de dahil (bunlarla sınırlı olmamakla birlikte) çok büyük miktarda veriye erişebiliyor. Beer, bu bilgiyi her 60 saniyede bir harici sunucuya geri göndereceğini belirtti.

İmplant ayrıca, Instagram, WhatsApp ve Telegram gibi bir kişinin kullandığı uygulamalardan veri toplayabiliyordu. Beer’in örnek listesine, firmanın grup görüntülü sohbet uygulaması olan Gmail ve Hangouts gibi Google ürünlerini de ekledi.

Saldırganlar, “neredeyse iOS 10’dan iOS 12’nin en yeni sürümüne kadar her sürümden” yararlanabildiler.

“Bu, belirli topluluklardaki iPhone kullanıcılarının en az iki yıl boyunca kesilmesi için sürekli çaba harcayan bir grubun olduğunu belirtti.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Apple

Apple platformuna uygulama geliştirirken kullandığımız Pods (Pod veya Cocoapods) Apple Sillicon işlemcili yeni nesil Mac ve Macbook cihazlarda problem çıkartabiliyor. Bu makalede ise bu...

Yapay Zeka

Google, yapay zeka alanında önemli bir adım atarak, geliştirdiği mesajlaşma botu Google Bard’ı genel erişime açtığını duyurdu. Uzun süredir kapalı beta aşamasında olan Bard,...

Yazılım

Firebase, Google tarafından geliştirilen bir mobil ve web uygulamaları geliştirme platformudur. Firebase, veri depolama, veritabanı, kullanıcı yetkilendirme, push bildirimleri, gerçek zamanlı sohbet ve benzeri...

Apple

ABD merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, iPhone SE 2022 modelini tanıttı. 5G bağlantı teknolojisi ve A15 Bionic yonga seti güncellemesi ile gelen akıllı...

Advertisement