Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Kadınların Müzakerelerde Karşılaştıkları 4 Engel

Ortalama olarak kadınlara hala işyerindeki erkeklerden daha az ödeme yapılıyor ve ne yazık ki müzakere masasında kaybediyorlar. Geçen yıl ilk kez , İngiltere’deki kadın ve erkek arasındaki cinsiyet farkı ortaya çıktı . Rapora katılan 10.000 firmanın dörtte üçü kadınlardan daha fazla erkeklere öder. Araştırmalar, cinsiyetin belirli davranışlar tetiklendiğinde müzakereyi etkileyebileceğini ve kadınların istediklerini alamadıkları için istediklerini almadığını da göstermiştir . […]

Kadınların Müzakerelerde Karşılaştıkları 4 Engel
Kadınların Müzakerelerde Karşılaştıkları 4 Engel

Ortalama olarak kadınlara hala işyerindeki erkeklerden daha az ödeme yapılıyor ve ne yazık ki müzakere masasında kaybediyorlar.

Geçen yıl ilk kez , İngiltere’deki kadın ve erkek arasındaki cinsiyet farkı ortaya çıktı . Rapora katılan 10.000 firmanın dörtte üçü kadınlardan daha fazla erkeklere öder. Araştırmalar, cinsiyetin belirli davranışlar tetiklendiğinde müzakereyi etkileyebileceğini ve kadınların istediklerini alamadıkları için istediklerini almadığını da göstermiştir . Bunun değişmesi gerekiyor.

Bir PR firmasının Kurucusu ve Direktörü olarak, potansiyel müşterilerle hizmetlerimiz için bize ne kadar ödemeleri gerektiği konusunda sürekli pazarlık yapıyorum. Zaman geçtikçe, yalnızca değer ettiğimizi şarj etmek gibi ince cinsiyet özelliklerinin odadan ne kadar çıkmamı etkilediğini fark ettim. Şirketimin sağladığı işleri değer vermekten bıktım ve sunduğumuz hizmetler için daha fazla ücret talep eden diğer firmalara kaybediyorum.

Buraya bir cinsiyet yanlılığı aşılamak istemiyorum, ama diğer kadınlarla konuşmak ve onları güçlendirmek ve daha güçlü pazarlık etmeyi öğrenmek için güçlendirmek istiyorum. Bazı müzakere tavsiyelerini araştırmak için, benimle benzer şekilde blockchain ve cryptocurrency alanında çalışan kendi şirketlerinin kurucuları olan liderlerle konuştum. İşte onlardan aldığım dört müzakere ipucu:

1. Limitlerinizi önceden tanımlayın

ir müzakereye başlamadan önce hazırlık ve uygulamanın gücünü hafife almayın. Önemli olan, “bağımsız iletişim ortakları ağını yöneten Radix Collective’in kurucusu Nicole Jordan,“ kabul etmeye istekli olduğunuzun ve neyin istemediğinizin sınırlarını ”tanımlamaktır.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bu aynı zamanda “hayır derken ve çekip gitmekle tamam” demek olmaya hazırlanıyor. Bu sınırlara bağlı kalmak önemlidir, çünkü kendiniz için ayağa kalkmazsanız, kimse yapmaz.

SHEOS’un kurucusu ve CodexProtocol’un kurucu ortağı olan Jess Houlgrave, insanları “istediklerinizi desteklemek için önceden çok fazla araştırma yapmaya teşvik ediyor . Sektörünüzdeki işiniz için pazar oranlarını öğrenin ve deneyimlerinizi eşleştirin. O zaman daha fazlasını isteyin. ”

Bu limitleri tanımlarken, şirkete veya potansiyel müşteriye hangi değeri kattığınızı bilmek de önemlidir. Bir adım daha ileri giderek Ditto PR firmasının kurucusu ve CEO’su Trey Ditto, insanların da “ patronunuz için neyin değerli olduğunu bilmesini ” tavsiye ediyor . Sadakat olabilir ya da onların plakasında çok fazla iş çıkarmanız olabilir. ”

Bunu yalnız geçmemek de önemlidir. Ditto, insanlardan bir arkadaş veya mentordan ne istediklerini konuşmalarını isteme konusunda teşvik eder. Ditto, “Daha önce tatil veya hastalık izni gibi parasal olmayan unsurları istemek için hazırlık yapmak da dahil olmak üzere, odaya gelmeden önce müzakere yoluyla çalışmak zorundasınız” dedi.

2. Cinsiyet tetikleyicilere karşı dikkatli olun

Cinsiyet bir müzakerenin performansını belirlememelidir, ancak cinsiyetle ilgili ince özellikler bir müzakere sürecinin yönünü sık sık tetikleyebilir. Harvard Business School araştırmasına göre, bazılarının müzakere tarzını etkileyebilecek cinsiyet klişeleri veya rol beklentileri var.

“Erkekler, rekabet güçlerini arttırarak sonuçlarını en üst düzeye çıkarmaya teşvik edilebilir. Diğer taraftan kadınlar onlar sadece kendilerini ama onların meslektaşları, departman şirket veya müşteriler,”araştırması temsil ediyorsun hatırlatmalar esinlenerek edilebilir durumları .

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ürdün, Debra Condren’in “ Hırs Olmaz Bir Kelime Değil” adlı bir kitabına işaret ediyor ; bu , ne istediğini, özellikle de parayı sorma hakkındaki görüşlerini değiştirdi. Ürdün, “Yaptığı en önemli noktalardan biri, kadınların sürekli olarak nasıl değer biçmediklerini ve kendilerine teklif vermediklerini” dedi.

Houlgrave aynı zamanda, benzer roller için birkaç kişiyi işe alırken maaş pazarlığı için erkek ve kadın yaklaşımları arasındaki farklı kalıpları da fark etti. “Kadınlara ‘son şirketimde X ödendi’ ya da ‘X’teki rolünün reklamını yaptın’ gibi şeyler yardımcı olurken, erkekler“ X değerindeyim çünkü Y’yi sunacağım ”diyor.

Bu tetikleyiciler daha fazla ücret talep etmenin önüne geçmemelidir. Ürdün, “ Kadınlar, genel olarak, parayı tartışmamayı öğretiyor, bu yanlış.” Dedi. Kadınlar bunun istediklerini etkilemelerine izin verirse, o zaman başarısızlık için kendilerini hazırlarlar. Cinsiyet klişelerine karşı savaşalım.

3. “Para dansını yapma”

Söylemesi yapmaktan daha kolay, ancak insanlar güvenle müzakere odasına girmeli ve ne kadar çalıştıklarını ve neden çalılıkların etrafını atmayacakları konusunda net olmalıdırlar. Ürdün’ün dediği gibi “para dansını yapma”.

Halkla ilişkiler danışmanı olarak kariyeri boyunca, sürekli olarak bütçeler üzerinde pazarlık yapmak zorunda kaldı, böylece tartışmalar başlamadan önce aynı sayfada olmanın önemini vurguladı.

“Bütçeyi düşürmeyen, öneride bulunmayan, düşük oylu olan, iş isteyen ve standartlarının altında ödenekleri bırakmayan bağımsız PR milletlerinin hikayelerini duyduğum sayıyı saymak için 12 elime ihtiyacım vardı. Bu asla iyi bitmiyor ”dedi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

O haklı çünkü ben de kendimden önce orada bulundum, genellikle hizmetlerimiz için ücret ödemekten çok daha az para ödeyen bir müşteriye evet dediğimde. Çalışırken hak edilenden daha düşük bir ücret karşılığında sıkışıp kalmak iyi gelmiyor.

Jordan, kariyerinde daha önce ne kadar düşük oranlarda proje aldığını hatırlıyor. “Sadece kendime zarar vermedim, aynı zamanda bu müşterilere maliyetinin ne kadar olacağına emsal vermedim.” Bu, özellikle kariyerlerinin ilk aşamalarında olan genç kadınlar için öğrenilmesi gereken değerli bir derstir. Şimdi iyi ayarlanmış olan standart, kariyerinizin geri kalanında tonu belirliyor.

[onerilen id=”79″]

4. Hayır demeyi öğrenin

İlk görüşme ipucumla aynı çizgide kaldığımızda, hayır demeyi öğrenmek çok önemli. Evet demek isteyebilirsiniz, çünkü yeni bir müşteriye ihtiyacınız var ya da bu işe ihtiyacınız var, daha iyi bir müşteri ya da iş gelene kadar kendinize daha fazla zarar vereceksiniz.

Ürdün, “Ne kadara mal olacaklarını ödemek istemiyorlarsa veya yapılması gerekenler için beklentilerini azaltmıyorsa, uzaklaş” dedi.

Ditto’nun en iyi ipucu, “atılmak” maddesine sahip olmaktır. “Büyük bir soru sor ve o kişi hayır dediğinde çıkartabileceğin bir şey ekle. Sonra gerçekten kazandıklarını düşünüyorlar çünkü gerçekte bunlar sizin gerçek şartlarınız olduğunda daha az şartı kabul ettiniz. ”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bazen müzakere sürecinde bir karakter hakimi, kişi veya şirketin çalışmaya değer olup olmadığını ortaya çıkarabilir. Özgün önerilen ücretimizi çok düşürmeye çalışan potansiyel müşterilerle uğraştım. Verdiğimiz hizmetlerin değerine saygı duymayacaklarsa, işimin yine de onlar için çalışması sağlıksız olacağını anlıyorum.

Ürdün benimle bir keresinde oranlarını müzakere etmeye çalıştığı gibi küçülen bir VC ile karşılaştığını belirtti. “ Bu deneyimden sonra hakaret etmeye ya da aşağılanmaya çalışan erkeklerle karşılaştığımda, sadece teşekkür ediyorum. Bana ya da takıma bu şekilde davranan biriyle çalışmaya hiç para verilmeyecek ”dedi.

Şimdi Zamanı

Güçlenmemiz ve başkalarını müzakere odasında ne istediklerini güvenle sormalarını teşvik etme zamanı. Cinsiyetimizden bağımsız olarak, hepimiz cinsiyet ödeme açığını kapatmak için aktif adımlar atmamız gerekir.

Bu, birbirlerinin müzakerelere hazırlanmalarına yardımcı olma ve birbirlerine mesleki değerlerini hatırlatma anlamına gelir. Hem erkek hem de kadınların para isterken cinsiyet tetikleyici özelliklerinin farkında olmaları gerekir.

Benzer bir sektördeki diğer işletme sahiplerinin ne kadar kazandıkları konusunda açık olduklarında da yararlıdır. Para hakkında konuşmak konusunda daha rahat olalım, çünkü hepimizin hakettiğimiz şeyi topluca toplamamıza yardımcı olacak.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Written By

Siberdefter'de Chief Executive Officer

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Advertisement