Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Moov, 2 Milyon Araç Kiralamayı Geçti!

Araç paylaşım sektörünün lideri MOOV by Garenta, iki sene şeklinde kısa bir müddette 100.000’i aşkın kullanıcısıyla 2 milyon defadan fazla kiralama gerçekleştirdi. Faaliyete başladığı ilk günden itibaren hizmetini geliştiren MOOV, vasıta sayısını 3 katına çıkararak İstanbul, Ankara ve İzmir’de MOOVER olarak tanımladığı kullanıcılarıyla buluşmaya devam ediyor.

Üç büyük şehirde tek bir tatbik üstünden hizmet veren MOOV by Garenta’da talep eder 15 dakika, talep eder 2 saat, dilerseniz günlerce vasıta kiralamak mümkün.

Eylül 2018’de evvela İstanbul’da hizmet vermeye başlamış olan vasıta paylaşım hizmeti MOOV, MOOVER olarak tanımladığı kullanıcıları tarafınca yoğun alaka görmeye devam ediyor. Bu senenin ocak ayında 1 milyon kiralama sayısına ulaşan MOOV, toplumsal mesafenin korunabildiği alternatif ulaşım modeli olarak dokuz ay şeklinde kısa bir müddette 1 milyon kez daha kullanıldı ve toplamda 2 milyon kiralama sayısına ulaştı.

Araç kiralama sektöründe ezberlerin bozulduğunu ve geleceğin ulaşım modellerinde paylaşımlı araçların mühim bir yeri olacağını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Araç kiralama sektöründeki yeni nesil beklentilere yanıt vermek için hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin ilk özgür dolaşımlı vasıta paylaşım hizmeti MOOV by Garenta ile her gün yeni başarılara imza atıyoruz. Uygulaması toplamda 600 bin kez indirilen ve 100 binden fazla bireyin etken olarak kullandığı hizmetimizle yeni bir rekora imza attık ve 2 milyon kez kiralama sayısını geçtik” dedi.

MOOV by Garenta’nın istila döneminde de mühim bir ihtiyaca yanıt verdiğini söyleyen Emre Ayyıldız, şu sözleri dile getirdi:

“Salgın sürecinin başlarında toplu nakliyat kullanım oranının yüzde 85’lere varan miktarda düştüğünü gördük ve bu zamanda tam dijital alt yapıyla hayata geçirmiş olduğumuz MOOV hizmetimizle toplumsal bir soruna çözüm getirdik.

Sokağa çıkma engellemelerinin yaşandığı günlerde MOOVER’lar içinde yaptığımız anket kararına bakılırsa, i’unun işe gidip gelirken MOOV kullandığını gördük.

Düzenli olarak dezenfekte ettirdiğimiz araçlarımızla extra hiç bir temasa gerek duymadan istenilen vakit kadar vasıta kiralanabiliyor. Salgın döneminde, sokağa çıkma engellemelerinin olduğu günler dikkate alınmazsa istila öncesi dönemden daha iyi performans gösterdiğimizi söyleyebilirim. Bu kadar eleştiri bir dönemde toplumsal bir rolü üstlenmekten gurur ve saadet duyuyoruz.” gibi konuştu.

Çevreci bir hizmet olan MOOV’un ergenler tarafınca daha fazlaca tercih edildiğini belirten Ayyıldız, “Bugün 1 paylaşımlı aracın etken olarak kullanılmasıyla 10 vasıta trafikten çıkmış oluyor. Yapılan araştırmalara bakılırsa paylaşımlı araçları tercih edenler, kişisel araçlarıyla gezi edenlere kıyasla yüzde 11 daha azca kilometre yapıyor. 2 milyon kez kullanılan MOOV araçlarıyla 6,2 milyon km daha azca yol kat edildi ve böylece bin tonluk CO2 salınımının önüne geçilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

Hem çevreye aynı zamanda trafiğe yarar elde eden vasıta paylaşım modelini tam dijital alt yapıyla hiç bir extra temasa ihtiyaç duymadan sunduklarını söyleyen Ayyıldız, yeniliğe aleni ve trendleri takip eden ergenler tarafınca yoğun alaka gördüklerini belirtti ve yayınlanan ilgiden ötürü bütün MOOVER’lara teşekkür ederek laflarını noktaladı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Siberdefter'de Chief Executive Officer

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Advertisement