Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Sahte iPhone’lar ile Apple’ı Dolandırdılar!

Sahte iPhone'lar ile Apple'ı Dolandırdılar!
Sahte iPhone'lar ile Apple'ı Dolandırdılar!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon kentinde mühendislik üzerine okuyan iki Çin vatandaşı olan öğrenci, memleketlerinden getirdikleri ‘çakma iPhone’ cihazlarını iade ederek Apple’ı 900 bin dolarlık zarara uğrattı.

Quan Jiang ve Yangyang Zhou isimli iki Çin uyruklu öğrenci F-1 öğrenci vizesi ile Amerika Birleşik Devletleri’de Nisan 2017 tarihinden Mart 2018 tarihine kadar 3 bin 69 adet sahte iPhone cihazı ithal edip bu telefonları garanti kapsamında teknik servise göndererek ‘çalışmıyor’ iddiası ile Apple’a iade ettiler.

Bu numara sayesin de ‘çakma’ olarak tabir edilen sahte telefonların yerine para iadesi yahut yeni telefon alarak şirketi 895 bin 800 Amerikan Doları zarara uğrattılar.

Portland Oregon mahkemesinde görülen davada belgeler ile ortaya çıkan dolandırıcılıkta, Apple 3 bin 69 sahte iPhone iadesinin 1493 tanesini öğrencilerin yalanına inanarak ve her bir cihaz başına 600 dolar parası yahut yeni cihaz iadesi yaparak kandırılmış.

Sahte Cihazları Tespit Edememişler!

Söylenilene göre bu iki öğrencinin iPhone seri numaralarının yahut Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği (IMEI) numaralarının kayıt edildiği veritabanına erişimi olduğu iddia edilerekten cihazların sahte olduğunu bir tespit edemediklerini söylüyorlar.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Yargısı yapılan öğrencilerden Jiang, 2017 yılının Aralık ayında dedektiflere verdiği ifadesinde Çin’den tek seferde 20 ila 30 adet arasında cihaz aldığını; akraba, arkadaş ve farklı isimler üzerinden alım ve iade gerçekleştirdiğini söylemiş. Hatta savcının paylaştığı bilgilere göre Jiang bir iadesini ‘Apaçi Helikopter (Apache Helicopter)’ ismi ile gerçekleştirmiş ve kendisine iade olarak yeni bir cihaz verilmiş.

300 adetten fazla sahte iPhone ele geçirildi!

Sahte ürün ithalatı yapmaktan yakalanan Quan Jiang’ın evinde gerçekleştirilen aramada 300’den fazla sahte iPhone cihazları ve buna ek olarak garanti talep beyanları için gönderi kayıtları ve belgeleri bulundu.

“Biz orijinal sandık”

Mahkemeye çıkarılan öğrenciler, kaçakçılık suçlaması ile 2 milyon dolar ve 10 yıl, telefon dolandırıcılığı suçundan dolayı ise 20 yıl ceza aldılar. İki arkadaş mahkemede verdikleri savunmalarında aldıkları cihazların sahte olduğunu bilmediklerini beyan ettiler.

Written By

Siberdefter'de Chief Executive Officer

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Apple

Apple platformuna uygulama geliştirirken kullandığımız Pods (Pod veya Cocoapods) Apple Sillicon işlemcili yeni nesil Mac ve Macbook cihazlarda problem çıkartabiliyor. Bu makalede ise bu...

Apple

ABD merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, iPhone SE 2022 modelini tanıttı. 5G bağlantı teknolojisi ve A15 Bionic yonga seti güncellemesi ile gelen akıllı...

Apple

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple, 8 Mart 2022 saat 21.00 itibari ile düzenlendiği lansman etkinliğinde yeni teknolojilerini tanıttı ve lansman sonrasında ise...

Apple

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple‘ın en son 2024 yılında bir araba piyasaya süreceğini ve bu konuda Toyota veya bir başka Japon otomobil...

Advertisement