Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Zoom Uygulamasına Yasak Geldi!

Son zamanlarda sıkça bahsedilen ve ülkemizde online derslerin bir numaralı gözdelerinden biri olan Zoom uygulamasında ABD’den yasak geldi. Sebebi ise uygulamanın güvenli olmaması!

Son zamanlarda sıkça bahsedilen ve ülkemizde online derslerin bir numaralı gözdelerinden biri olan Zoom uygulamasında ABD’den yasak geldi. Sebebi ise uygulamanın güvenli olmaması!

Corona virüs salgını sonrası milyarlarca insan karantinaya girerken, kullanıcılar işlerini internet üzerinden sağlarken, öğrencilerin de bir çoğu bu uygulamaları yoğun bir şekilde kullanıyor. Popüler uygulamalardan biri olan Zoom’un bu hususta kullanıcı sayısı fazlasıyla arttı.

Ancak ABD’de Zoom, güvenlik engeline takılarak New York şehrindeki okulların öğrencilerine Zoom’u kullanma yasağı getirildi. 1800 okulda Zoom yerine ünlü iletişim uygulamalarından biri olan Microsoft Teams uygulamasının kullanımı kararlaştırıldı.

New York City Eğitim Departmanı yetkilisi Danielle Filson tarafından yapılan açıklamaya göre Zoom bir süre boyunca inceleniyordu bu sürede Zoom uygulamasının büyük güvenlik açıkları olduğu tespit edildi. Yapılması gereken tek şeyin yasaklanması olduğu kararlaştırıldı.

Zoom uygulamasının yasaklanmasıyla birlikte 1.1 milyon öğrenci, Microsoft Teams ile uzaktan eğitimine kaldığı yerden devam edecektir.

Peki Microsoft Teams nedir?

Microsoft bildiğimiz üzere senelerdir uygulama dalında en iyi ve en çok başarıya sahip platformlardan biridir. Microsoft Teams ise Birçok iş insanının iş gezilerinde, mülakatlarda ve uzaktan iletişimin gerektiği yerlerde kullandığı kayda değer bir uygulamadır.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Microsoft Teams ile bir çok etkileşimi aynı anda yapabiliyorsunuz. Örnek olarak o gün izin gününüzdesiniz ve bir anda şirketinizde önemli bir toplantı olduğu aklınıza geldi. İzin günü sebebiyle toplantıya gitmeniz dahilinde izin gününüzü de mesaiye harcamanız gerekir, peki ne yapacaksınız? Ben söyleyeyim, hemen Microsoft Teams indirip toplantıya oradan bağlanarak hem yorumlarınızı aktarabilecek hem de toplantıdaki verileri rahatlıkla alabileceksiniz.

Farklı bir konudan bahsetmek gerekirse (Her son dakika haberlerimizde olduğu gibi) Lütfen evde kalın, hayatta yaşayacağımız daha çok unsur var. Evde kalarak hem ailenize, hem insanlara, hem de kendinize yararlı olursunuz. Bizler sizler için evde kalıyoruz. Ne kadar sıkıcı olan vakitlerimiz olsa dahi fedakarlık yapmaktan çekinmiyoruz. Sizlerden de aynı özeni bekliyoruz.

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Microsoft

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, şirketlere ve okullara yönelik konferans uygulaması Microsoft Teams’e yeni bir Arama deneyiminin geldiğini resmi olarak...

İnternet

Devam eden coronavirus pandemisi, Slack ve Zoom gibi iş birliği ve video konferans uygulamalarına güvenen şirketlere sahiptir. Zoom yeni şöhretinin tadını çıkarırken, şirket aynı zamanda...

Advertisement