Connect with us

Hi, what are you looking for?

Apple

Ne yazık ki iPhone modelinizi yükseltme zamanı geldi!

İPhone 6S’nin tüm kullanıcıları; gelecek yılda sevgili telefonunuzu değiştirmeyi düşünmenin zamanı gelebileceğini söylemek çok üzücü bir durum ama bu gerçek…

Günümüz egemenliğinde teknoloji işlerimizin bir parçası. Aslında pek çok insan hala iPhone’un 2015 sürümünü kullanıyor, çünkü herkes için bir şeyler var.

Yeni çıkan iPhone’ların aksine, Apple’ın tüm iPhone 11 serisinden düşürdüğü kullanışlı bir özellik olan 3D Touch’ı dünyaya getirdi . Çok büyük değil ve çok küçük değil. Sınıfının en iyi kameralarına veya pil ömrüne sahip olmayabilir, ancak yine de yeterince iyi.

En önemlisi, piyasaya çıktığında, 3.5mm kulaklık girişi olan son ana iPhone’du. Apple bir yıl sonra iPhone 7 ile bu özelliği bıraktı .

Bütün bunlar iPhone 6S’nin iPhone’un o zamandan beri sahip olmadığı güzel bir noktaya çarptığını söylememiz anlamına geliyor. Fakat nihayet hoşçakal deme vakti geldi. Bu üzücü bir durum, ancak Apple’ın çalışma şekline bakarsanız, biraz mantıklı geliyor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Zaman daralıyor…

Bu argümanın arkasındaki mantığın, 6S sonrası iPhone’larda ortaya çıkan harika geliştirmelerle ve zamanın ilerleyişi ile ilgisi yok. Apple, her yıl yeni bir iOS sürümü çıkarır ve her zaman iPhone’un bazı eski nesilleri dışarıda kalarak yavaşlatılır.

Sonuçta, Apple geçmişteki bazı cihazlarını bırakmadan işletim sistemini geleceğe taşıyamaz.

Bu talihsiz gerçeklik, iOS 13 başlatıldığında bu hafta iPhone 6 sahiplerini vuracak . Yeni mobil işletim sistemi, iPhone 6S’nin öncekilerle uyumlu olmayacak. Tabii ki, bu aynı kaderin sonunda 6S’ye düşeceği anlamına geliyor.

Gelecek yılın iOS’unun 6S desteğini öldüren kişi olacağının garantisi yok, ancak muhtemelen en geç 2021’in ötesine geçmeyeceği dayanağı olan bir tahmin. En son iOS zillerinden ve karanlık mod gibi ıslıklardan yararlanmaya devam etmek istiyorsanız , eski iPhone’lar kesilmeyecektir.

Açıkçası, eğer bir 6S’niz varsa, bunun bir çözümü var: 6S’yi destekleyen iOS’un son sürümünü ne olursa olsun eski hale geldiğinde kullanmaya devam edin. Herkes iOS’un en yeni sürümünü bir nedenden ötürü telefonuna yüklemekten hoşlanmaz. İdeallerinden ödün vermek yerine, ihtiyacın olan her şeye sahip bir iPhone’u tutmayı tercih ediyorsan, bu bilgi işine yarayacak.

Aksi takdirde, başka seçeneklere bakmanın zamanı gelebilir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Haberler

24 Temmuz 2021 Cumartesi günü sabah saat 9.30 sularında Türkiye’deki çoğu iPhone ve Apple Watch kullanıcıları, telefonlarının Acil Durum Uyarıları sisteminden gelen “Evde Kal...

Cep Telefonu

Bugün tüm Türkiye’deki çoğu Apple kullanıcıları telefonlarına gelen “Evde Kal Turkiye” mesajlı Acil Durum Uyarıları ile uyandılar. Peki Apple tarafından gönderilen bu bildirimler neyi...

Cep Telefonu

Bugün Android Google, Pixel telefonlar için Android 11 beta sürümünü yayınladı. Yenilenmiş bir bildirim sistemi, yeni bir güç menüsü ve düzinelerce küçük yeni ayar bulunuyor....

Apple

Apple bugün, COVID-19 salgınının tedarik zinciri ve perakende ticareti üzerindeki etkisine rağmen şirket için büyüme gösteren ikinci çeyrek gelirlerini bildirdi.

Advertisement