Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Facebook politikacılara karşı bir eylem sergiliyor…

Facebook, politikacıların 2020 başkanlık yarışının tam zamanında, normal kullanıcıların yapamayacağı türden şeyler söylemelerine izin verdiğini açıkladı.

Facebook’ta bugün başlıyor. Politikacılardan gelen tüm konuşmaları “haber değeri içeriği” olarak görmesini sağlayacak yani platformdan muaf tutulacak Topluluk Standartları. Ek olarak, Facebook, politikacıların konuşmalarını kontrol etme programından muaf tutan politikasını yineledi. 

Şirket, 2016’dan bu yana bir haber değeri muafiyetine sahip olduğunu ve kamu yararı zarar riskinden ağır basarsa Facebook kurallarını ihlal eden açıklamalara ve paylaşılan paylaşımlara izin verdiğini belirtti. Ancak, bugünden itibaren, politikacıların içeriği “genel bir kural” olarak haber değeri olarak görülecektir.

Güncellemeler Salı günü Washington, DC’deki Atlantik Festivali’nde konuşulurken Küresel İlişkiler ve İletişim Başkan Yardımcısı Nick Clegg’den geldi. Clegg, kendisi, içinde yazdığı gibi İleti konuşmasını ayrıntılandırırken Facebook’a katılmadan önce on yıllardır İngiltere’de politikacı olarak çalıştı.

Clegg, “Platformu dış müdahaleye karşı korumak ve insanlara siyasi reklamlar için para ödediğinde mümkün olduğunca şeffaf hale geldiğinden emin olmak sorumluluğuna sahibiz” dedi. “Fakat politikacılar konuşurken müdahale etmek bizim rolümüz değil.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bu yüzden bugün gerçekten açık olmak istiyorum – politikacıların konuşmalarını bağımsız denetçilerimize göndermiyoruz ve normal içerik kurallarımızı ihlal etse bile genel olarak izin veriyoruz” diye devam etti.

Facebook politikacılardan gelen içeriği kontrol etmeyecek olsa da, ister organik ister ücretli reklam olsun, içerik indirmeye ve politikacılar tarafından üçüncü taraf kaynaklardan paylaşılan önceden kontrol edilen bağlantılar, fotoğraflar ve videolar için ek kaynaklar sağlamaya devam edecek.

Ancak politikacılar her kuraldan muaf olmayacak.

“Tabii ki istisnalar da var” dedi Clegg. “Genel olarak konuşursak onlar iki yönlüdür: burada konuşmamız insanları tehlikeye atar bu yüzden reklamcılıkta sıradan konuşma ve söylemlere göre daha katı kurallara sahibiz. ”

Clegg görevinde bunu açıkladı.

“Seçimlerin yapılıp yapılmadığı veya ülkenin savaşta olduğu gibi ülkeye özgü durumlar dahil olmak üzere bir dizi faktörü göz önünde bulunduruyoruz; konuşmanın doğası, yönetim veya politika ile ilgili olup olmadığı; ve ülkenin özgür bir basına sahip olup olmadığı da dahil olmak üzere ülkenin siyasi yapısı budur ”dedi. “Zarar riskini değerlendirirken, zararın ciddiyetini dikkate alacağız. Örneğin şiddeti kışkırtma potansiyeli olan içerik, kamu yararı değerinden ağır basan bir güvenlik riski oluşturabilir. ”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bu nedenle, Facebook bir politikacının ücretli reklamlarının incelemesi olmadan yayınlanmasına izin verirken, reklamların hala şirketin topluluk standartlarına uyması gerekir. Aksi takdirde engellenecek

Diğer sosyal medya şirketleri de benzer sorunlarla uğraşmak zorunda kaldı. Başkan Donald Trump’ın tercih ettiği sosyal medya platformu olarak Twitter, çok fazla tepki aldı politikacıları muaf politika kurallarından ibaret sorunla mücadele eden tek kuruluş olmadığını görmüş olduk.

Kısacası, sosyal medyadaki politikacılar için bu kurallar ve hepimiz için de bir dizi kural vardır. 

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Genel

Sosyal medya devi Facebook, Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi müzik videoları özelliğini kullanıma sunarak YouTube’un YouTube Music özelliğine rakip olmaya çalışıyor. Bu hafta sonundan itibaren,...

Dünya

Dünyadaki en aktif sosyal mecraların sahibi olan Facebook, internet altyapısı konusunda eksik olan bölgelerden birisi olan Afrika bölgesine altyapı güçlendirme konusundaki çalışmada liderlik yapacak....

İnternet

Facebook Perşembe gününde yaptığı duyuruda mobil uygulaması için "Sessiz mod" ekleyeceğini duyurdu

İnternet

Devam eden coronavirus pandemisi, Slack ve Zoom gibi iş birliği ve video konferans uygulamalarına güvenen şirketlere sahiptir. Zoom yeni şöhretinin tadını çıkarırken, şirket aynı zamanda...

Advertisement