Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Facebook Yeni Zelanda Videolarını Neden Silmiyor?

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği ve daha fazla yaralı gördüğü korkunç çekimin ardından Facebook, platformdaki saldırının 1.5 milyonluk video klibini çıkardığını belirtti. Bu, atıcıyı yüceltmek, başkalarını teşvik etmek ve hayatta kalanların ailelerini travmatize etmek için – ateş edeni yüceltmek için – korkunç bir içeriği tutmak için iyi bir hamle. Ancak şirket sosyal […]

Facebook Yeni Zelanda Videolarını Neden Silmiyor?
Facebook Yeni Zelanda Videolarını Neden Silmiyor?

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği ve daha fazla yaralı gördüğü korkunç çekimin ardından Facebook, platformdaki saldırının 1.5 milyonluk video klibini çıkardığını belirtti.

Bu, atıcıyı yüceltmek, başkalarını teşvik etmek ve hayatta kalanların ailelerini travmatize etmek için – ateş edeni yüceltmek için – korkunç bir içeriği tutmak için iyi bir hamle. Ancak şirket sosyal ağda paylaşılmasını önlemek için daha fazlasını yapamaz mıydı?

Bu konuda çok sayıda şirket sorduğumuz doğru – dijital içeriği çevrimdışı tutmak kolay bir iş değil. Ancak, kendi platformlarını kontrol eden büyük teknoloji şirketlerinin, özellikle dünyadaki ve yaş gruplarındaki kitleleri kullanmaya niyetli olduklarından ve bu tür sorunlarla başa çıkabilmeleri gerektiğinden yüksek standartlarda tutulması gerekir.

Facebook örneğinde, topluluğunun ihtiyaçlarına göre öncelik sırasına koymak gibi bir şey gibi görünüyor. Platformunun sağlığını ve hijyenini önemli olarak kabul etmesine rağmen, günlük aktif kullanıcılar ve endişelenmeye nişanlanma gibi ölçütleri de var. Kışkırtıcı içerik bu sayıların artmasını sağlayabilir.

https://www.instagram.com/p/BvE67O5l-bx/?utm_source=ig_embed

Şirket, yüklendikleri sırada Christchurch saldırısının 1.2 milyon videosunu yayınlayabildiğini belirtti, ancak bu harika bir şeydi – ancak TechCrunch, olaydan 12 saat sonra klibin kopyalarını buldu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bu nasıl olur? Bir yandan, şirketin ses algılamasını ve (dünya çapında yaklaşık 10.000 civarında olan) insan içeriği denetleyicilerinin yardımlarını kullanarak platforma başlamadan önce çok sayıda videoda hızlı bir şekilde hareket edebilmeleri övgüye değer.

Diğer yandan, Facebook‘un platformda bu tür bir içeriğe izin vermesinden endişe duyuyor. İstenirse, bu videoyu yükleyen kullanıcıları ve bu videonun varyasyonlarını, belki de bir yasak veya uyarıyla cezalandırabilir.

Ayrıca, videoların insanlar tarafından incelenene kadar yayınlanmasını da geciktirebilir. Elbette, bu Facebook’ta içerik paylaşma sürecine sürtünme getiriyor, ancak kullanıcıları güvende tutmak için ödenmesi gereken makul bir bedel gibi görünüyor. Bu kuralları sevmiyorsanız, video paylaşım ihtiyaçlarınız için Facebook’u kullanmak zorunda değilsiniz.

Kesin metodoloji bu konuşmada hemen önemli değil; Facebook bu soruna daha önce atmak için daha önce hiç görmediğimiz bir teknolojiye sahip olabilir ve bunu bilmiyor olabiliriz. Önemli olan, şirketin sorunlu içeriği nasıl ele aldığına dair sağlam bir duruş sergilemesi gerektiğidir.

Hindistan merkezli web ve mobil tasarım firması Bangalore’nin kurucusu Rahul Gonsalves , “Facebook’un faaliyet gösterdiği her türlü gerici ürün kararında, şirket içinde öncelikli olmamakta olan sorunun kanıtı” dedi.

Bu bana mantıklı geliyor: yıllarca küresel bir izleyici kitlesine video sunmak ve canlı yayın yapmak için araçlar sunan Facebook’un tek yolu – video çekmek için çabalıyor ve ardından bir kaçını kaçırmak yeterli değilse Sorunun oluşmadan önce ele alınması.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Verildiği gibi, bunun çözümü, halkın ilgisini çeken bilgi ve haberlerin platformlar tarafından boğulmasını önlemek için farklı bir yaklaşım gerektirir. Benzer şekilde, insanların klip paylaştığı bağlam da önemlidir ve söz konusu içerikle çerçevede çeşitli tartışmaların yapılmasını sağlamak önemlidir.

Ancak Facebook durmazsa, sorunlu içeriğin platformda yayılmasını durduramaz. İş yapmak istediğine karar vermek şirkete kalmış . İçeriği ele almak için politikalarını gelir hedeflerinden ayırması gerekir.

Bu zor bir çağrı ve en baştan gelmesi gerekiyor. Umarım, dünyanın herhangi bir yerinde bir sonraki şiddetli olaydan önce bunu yapabilir. Ne tür bir içeriğin sorunlu olduğunu ve ne olmadığını ayırt etmek imkansız gibi davranmayı bırakmalıyız.

Written By

Siberdefter'de Chief Executive Officer

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Genel

Sosyal medya devi Facebook, Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi müzik videoları özelliğini kullanıma sunarak YouTube’un YouTube Music özelliğine rakip olmaya çalışıyor. Bu hafta sonundan itibaren,...

Dünya

Dünyadaki en aktif sosyal mecraların sahibi olan Facebook, internet altyapısı konusunda eksik olan bölgelerden birisi olan Afrika bölgesine altyapı güçlendirme konusundaki çalışmada liderlik yapacak....

İnternet

Facebook Perşembe gününde yaptığı duyuruda mobil uygulaması için "Sessiz mod" ekleyeceğini duyurdu

İnternet

Devam eden coronavirus pandemisi, Slack ve Zoom gibi iş birliği ve video konferans uygulamalarına güvenen şirketlere sahiptir. Zoom yeni şöhretinin tadını çıkarırken, şirket aynı zamanda...

Advertisement