Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Facebook zihin okuma bilekliğini kullanmak istiyor

Facebook bunu yapmadan önce ne yapacağınızı bilmek istiyor ve şirket bunun (şüphesiz ürpertici) hayalini gerçeğe dönüştürmeye doğru gidiyor. 

Facebook’un VR ve AR başkan yardımcısı Andrew Bosworth Pazartesi günü “sinirsel arayüz platformu” CTRL-laboratuarlarının satın alındığını açıkladı . Satın almanın belirtilen amacı, vücudunuzdan gönderilen elektrik sinyallerini okuyarak “niyetinizi yakalayan” bir bileklik icat etmek. 

Bunların tümü, “sizi dijital hayatınız üzerinde kontrol altına alma yetkisine sahip olmanın anahtarıdır” ve kullanıcıları gizlilik, kişisel veriler konusunda sürekli olarak yanlış yönlendiren bir şirketten geliyor, biraz kabataslak geliyor. 

Kullanıcıları gizlilik ve kişisel veriler konusunda sürekli olarak yanlış yönlendiren bir şirketten geliyor, biraz kabataslak geliyor. 

https://twitter.com/CTRLlabsCo/status/1176278211438764033

Bosworth’a vizyonun kendisini açıklama fırsatı verelim. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dijital yaşamınız üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlayacak şekilde cihazınızın anlayabileceği dijital sinyale dönüştürecek.”

Çünkü dijital yaşamınız üzerindeki kontrol kesinlikle Facebook’un vücudunuzun elektrik sinyallerini kodlamasını ve yorumlamasını sağlayacak. 

Fakat bekleyin, dahası var. Bosworth, bu teknolojik atılımın faydasının … kolay fotoğraf paylaşımı olacağını söyledi. 

Facebook, ilk kez 2017’de beyninize bakma planlarını açıkladı ve geçtiğimiz Temmuz ayında, Facebook, bir tür beyin arayüzüyle “sessiz konuşmayı çözme” planları hakkında genel bir güncelleme yaptı . 

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Genel

Sosyal medya devi Facebook, Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi müzik videoları özelliğini kullanıma sunarak YouTube’un YouTube Music özelliğine rakip olmaya çalışıyor. Bu hafta sonundan itibaren,...

Dünya

Dünyadaki en aktif sosyal mecraların sahibi olan Facebook, internet altyapısı konusunda eksik olan bölgelerden birisi olan Afrika bölgesine altyapı güçlendirme konusundaki çalışmada liderlik yapacak....

İnternet

Facebook Perşembe gününde yaptığı duyuruda mobil uygulaması için "Sessiz mod" ekleyeceğini duyurdu

İnternet

Devam eden coronavirus pandemisi, Slack ve Zoom gibi iş birliği ve video konferans uygulamalarına güvenen şirketlere sahiptir. Zoom yeni şöhretinin tadını çıkarırken, şirket aynı zamanda...

Advertisement